Acasă Sediul central 9 MAI 2023. EU și UE – Treasure Hunt de Ziua Europei!

9 MAI 2023. EU și UE – Treasure Hunt de Ziua Europei!

39
0

Am sărbătorit Ziua de 9 mai 2023 la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin întâlnirea inedită: EU și UE – Treasure Hunt de Ziua Europei! împreună cu Centrul de Informare Europe Direct Iași – Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă Iași – structura gazdă și Organizația Națională „Cercetașii României” Membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout București – Centrul Local „Constantin Th. Sapatino” Iași.

Scenariul activității a fost divizat pe două direcții: vânătoarea de comori desfășurată la Biroul Împrumut Adulți de la sediul central al bibliotecii publice și jocul european: „Europa contează”. Explozia de energie, vitalitate, bucurie, cunoaștere și, totodată, modestia și civilizația tinerilor cercetași (lupișori și temerari) din cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României”  București – Centrul Local „Constantin Th. Sapatino” Iași a fost binevenită și a adus un plus de culoare, adrenalină prin entuziasmul lor la etapele vânătorii de comori organizate cu această ocazie, a Zilei Europei.

Comorile de fapt, au fost elemente din istoria Europei și nu numai, care au reprezentat răspunsurile unui set al cartonașelor cu provocări (întrebări, epigrame, anagrame, ghicitori, cuvinte scramble, imagini). Concentrare, comportamente, competențe, perspicacitate, o scară a valorilor, o bună organizare a echipei, bună orientare în spațiul bibliotecii, comunicare – toate acestea au conlucrat la succesul întregii activități. De la indiciile vânătorii de comori printre rafturile încărcate de cărți la amestecul de cuvinte și anagrame la jocurile inovative de factură europeană, cu toții ne-am bucurat de aproape două ore de cunoaștere, distracție și stimularea dezvoltării abilităților în educație.

Postăm fimul-video (www.bjiasi.ro ) al testului de evaluare al cercetașilor prezenți la evenimentul nostru prin aplauzele acordate. Le mulțumim cercetașilor României pentru energia pozitivă și pofta de viteză și cunoaștere de care au dat dovadă din plin!

Finalul a fost dedicat înmânării fiecărui participant premiilor și materialelor promoționale oferite de Centrul Europe Direct Iași (AEDD Iași) [https://eudirect.ro/ ] pentru care îi felicităm și le mulțumim pentru cum continuă să se gândească la dezvoltarea comunității locale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here