Acasă Sediul central PRIETENIE… PE O… SFOARĂ – Micul prinț din bibliotecă: activitate interactivă

PRIETENIE… PE O… SFOARĂ – Micul prinț din bibliotecă: activitate interactivă

67
0

Preșcolarii de la Grădinița P.P .nr 16 Iași, însoțiți de d-na Ana Darie, prof.înv. preșcolar, au poposit în biblioteca publică – biroul Împrumut pentru Copii într-o caldă zi de marți – 7 iunie 2022.

Motivul și obiectivul? Să își facă noi prieteni, ca de la un mic prinț la altul; un amănunt important a fost acela că grupa lor chiar așa se numește, Micul Prinţ.

Copiii au dorit să îl găsească pe cel asemănător lor în bibliotecă, dar și în povestea lui Antoine de Saint-Exupery. Prezentarea celui care a scris povestea a trezit curiozitate și interes iar informaţiile au declanșat o furtună de întrebări.

Colecția de carte inspirată de personaj – Joacă-te și învață cu Micul Prinț de la Editura RAO dar şi prietena vulpiţa au completat benefic prezentarea, iar testul rapid cu întrebări despre numere, reguli de politețe, culori și geografie a fost trecut cu brio de cei prezenți.

Au promis că vor reveni în bibliotecă să descopere alți prieteni, dar și să coloreze cu imaginație fișele de lucru cu imagini din poveste.

Un lucru este sigur: s-a dat startul prieteniei cu cartea si lectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here