Acasă Bibliozen Bibliozen: Psihologia banilor

Bibliozen: Psihologia banilor

203
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în colaborare cu Asociația „Om Nou, Conștiință Nouă”- OMNOCON, vă invită duminică, 5 martie 2017, începând cu orele 12.00, la workshopul: Psihologia banilor, susținut de Lăcrămioara Cojocaru (psiholog clinician) și Luminița Dana Leonte (trainer și psiholog).

Deși cu toții folosim zilnic banii, puțini sunt cei care înțeleg cu adevărat esența și rolul banilor în viața noastră. În funcție de ce am auzit în mediul din care provenim, unii dintre noi cred că banii sunt „răi”, sau chiar „ochiul dracului”. Alții spun că a-ți dori să ai mai mulţi bani nu este un lucru rău în sine și că important este cum îi obții și ce îți propui să faci cu ei.  La toate acestea, mai putem adăuga și părerea economiștilor care ne învață că banii sunt un „echivalent general al valorii mărfurilor” sau că reprezintă doar un „mijloc de schimb și de plată”. Cine are dreptate și de ce? Pe cine să credem și ce să înțelegem?

Sigur este faptul că, pentru a-i obţine la modul practic, este foarte util să înţelegem ce sunt cu adevărat banii şi cum „funcţionează” ei. Duminică,  5 martie, vom aborda tematica banilor priviți dintr-o perspectivă unică și vom vedea care este adevărata natură a banilor şi modul în care trebuie să privim şi să înţelegem banii pentru a-i atrage în viaţa noastră.

Psihologul Lăcrămioara Cojocaru,  speaker-ul acestui workshop, ne spune:

„Banii, una dintre cele mai mari invenții ale omului, au fost și sunt un mijloc extrem de controversat de a schimba realitatea înconjurătoare. Unii îi respectă mai ales atunci cand ei simbolizează un statut socio-financiar ridicat, alții îi disprețuiesc condamnându-i într-o manieră filozofic-religioasă, folosindu-se de simbolistica pe care o reprezintă, ca și criteriu care împarte lumea în două: săracii și bogații. Rămânând în acest tablou, unii spun că banii nu aduc fericirea, iar alții că nu o aduc dar «o întrețin».

Știind că în lume au existat oameni excepționali care prin contribuția lor au schimbat lumea, dar care au fost și au murit săraci, dar și oameni care au schimbat lumea prin puterea banului, suntem nevoiți să admitem, la un moment dat, că banii, bogăția sunt lucruri la fel de importante ca și muzica frumoasă sau ca și marea literatură și că avem în lume, pe lângă mari muzicieni și mari scriitori, mari «creatori» de bogăție.

Cu toate acestea, psihologia atât de specială a «creatorului» de bani este adesea pusă sub semnul îndoielii morale. De ce? Sau mai degrabă este oare astfel de fiecare dată și în orice situație?”

Sunt întrebări și răspunsuri la care vă invităm să reflectăm împreună, duminică 5 martie, în cadrul evenimentului BiblioZen, care va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași.

Proiectul BiblioZen se adresează tuturor membrilor comunităţii interesaţi de informaţii din zona curentelor spirituale contemporane şi se desfăşoară sub forma întâlnirilor lunare cu diverse teme din zona practicilor şi sistemelor spirituale, ale dezvoltării şi armonizării personalităţii. Iniţiat în noiembrie 2013, proiectul se află la a patra ediţie şi este coordonat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi psihologul Luminiţa Dana Leonte, vice-preşedintele Asociaţiei OMNOCON – „Om Nou, Conştiinţă Nouă”.

 

Vă aşteptăm duminică, 5 martie 2017, la orele 12.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, nr. 8-10.

 

Participarea este gratuită. Pentru o mai bună organizare a evenimentului vă rugăm să vă înscrieți completând formularul din linkul de mai jos:

http://evolutieintegrativa.ro/curs-gratuit-psihologia-banilor/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here