Acasă Sediul central „Vremea ROBOȚILOR”- Istoria

„Vremea ROBOȚILOR”- Istoria

106
0

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din IașiFacultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial anunță deschiderea unei serii de întâlnirii care au ca temă centrală cartea, cunoașterea și știința: „Vremea ROBOȚILOR” .

ROBÓT ~ți m. 1) Mecanism automat care poate executa, după un program stabilit, operații complicate, asemănătoare cu cele realizate de om.”

Robotul este o mașină sau un operator  mecanizat artificial creat de om având la bază calculul matematic, proiectarea și direcționarea mișcărilor prin combinarea mai multor elemente: mecanică, senzori și actuatori. Mecanica stabilește înfățișarea robotului și mișcările posibile pe timp de funcționare. Senzorii și actuatorii sunt întrebuințați la interacțiunea cu mediul sistemului și fac parte din sistemul de programare. Mecanismul de direcționare care evaluează informațiile senzorilor are grijă ca robotul să-și îndeplinească obiectivul cu succes. Acest mecanism reglează motoarele și planifică mișcările care trebuiesc efectuate.

Profesor univ. dr. Cătălin Dumitraș, decanul de Construcții de Mașini și Management Industrial din Iași, alături de studenții voluntari, ne va vorbi despre istoria roboticii, în general și a celei de la Iași, în special.

Activitatea va avea ca element principal un miniroboțel care va urca câteva trepte și are ca scop realizarea unor grupe de lucru, prin care cei mici vor fi inițiați în tainele roboticii.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile din colecțiile bibliotecii care au ca subiect robotica și ficțiunea.

Manifestareava avea loc la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” – Biroul de Împrumut Carte pentru Copii.

 „Vremurile ROBOTICII” este seria de manifestări din cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here