Acasă Stelian Tănase, Repertoarul amorului

Stelian Tănase, Repertoarul amorului

Jurnalistul și scriitorul Stelian Tănase s-a documentat, a studiat și apoi a adunat poveștile a 69 de cupluri celebre din istoria lumii în volumul de față.

Fie că este vorba despre putere (relațiile unor politicieni sau conducători care au marcat lumea, de la Napoleon la Hitler, Lenin, Stalin sau Kennedy), fie vedete internaționale (Maria Callas, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Liz Taylor), artiști și scriitori deopotrivă (Kafka, Sartre, Pasternak, Esenin, Maiakovski, Louis Aragon) sau foarte multe povești românești (Regina Maria, Bâzu Cantacuzino, Nae Ionescu, Cioran), această călătorie în amorurile unor personalități celebre, ca o istorie a celor mai crude și frumoase idile, va schimba percepția despre ceea ce înseamnă cu adevărat dragostea, sacrificiul, fidelitatea sau trădarea, împlinirea sau deziluzia.

Când Stelian Tănase scria la cel mai recent roman al său, Partida de vânătoare (Editura Vremea, 2018), a fost extrem de interesat de relația de putere – seducție – sex și a început astfel să se documenteze cu privire la mari amoruri din istorie: „Amorul este un lucru foarte mare! Așa că m-am uitat peste gardul vecinului să văd cum s-au derulat niște amantlâcuri. Și am aflat destule, grație indiscreției și mai ales a arhivelor”. Pornind de aici au ieșit zeci și zeci de fișe „telegrafice”, cum le numește autorul, o bună parte le-a publicat pe blogul său sau le-a prezentat în diverse emisiuni de-a lungul timpului și nu a durat mult până să se contureze ideea unei cărți. Așa a început povestea volumului Repertoarul amorului, lansată, nu demult, în capitală.

Detalii despre carte AICI.