Acasă Simona Antonescu, În umbra ei

Simona Antonescu, În umbra ei

Totul începe cu o venerabilă casă cu marchiză de pe malul Dunării, din Galați, în care două fete își petrec copilăria. O casă care ascunde un mister, pentru că nu au acces decât la o parte a ei. Când una dintre ele moștenește cealaltă jumătate de casă, începe o poveste fascinantă, plină de taine și de întâmplări neașteptate, care leagă trecutul de prezent.

Pe un perete din sufrageria casei se află, la început, înșirate zeci de portrete, care, ulterior vor fi aduse la viață în roman.

Refăcând istoria unei familii de-a lungul unui veac, din Belle Époque până în cotidianul corporatist, cu biografii feminine pline de iubiri, împlinite sau nu, de dramatism și de demnitate, Simona Antonescu reușește să-și captiveze cititorul strecurîndu-i sentimentul că prezentul nu e numai ceea ce se întâmplă sub ochii noștri, ci și ceea ce s-a întîmplat cândva, într-o legătură de cauzalitate, iar trecutul conține în el posibilitatea prezentului.

În umbra ei este o carte marca Simona Antonescu, plină de suspans, de intrigi alambicate, ce par a se prelungi de la o generație la alta, dar și încărcată de nostalgie, ce revigorează cu mult farmec adevărul unei lumi pe care cititorul o simte vie, seducătoare, încărcată, până la ultima pagină, de mister.

Este și cartea unei reveniri la sine, a asumării sinelui prin scris… spune naratoarea, «o voce interioară pe care nu o asculți este o parte din tine pe care nu o lași să trăiască»”, completează criticul literar ieșean Bogdan Crețu, stârnindu-ne, astfel, interesul citirii cărții de față.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/in-umbra-ei-roman-m7jrr7n5/