Acasă Ruth Behar, Povestea norocoasei Ruth

Ruth Behar, Povestea norocoasei Ruth

Ruth face parte dintr-o familie de imigranți din Cuba, ajunși în America, țara tuturor posibilităților. Deși viața, aici, e destul de complicată, iar familia nu are parte de același tratament ca în țara natală, tatăl este hotărât să facă lucrurile mai bune pentru toți.

Ruth învață, cu greu, limba engleză, apoi… încearcă să se integreze și să ajungă în clasa copiilor inteligenți. Aceeași poveste e și în cartier, unde face tot posibilul să-și facă prieteni noi., dar că… visurile, uneori, se pot sfărâma în câteva clipe. Atunci când tatăl cumpără o mașină, nimeni nu își imaginează calvarul prin care va trece familia. Un accident cumplit îi schimbă viața lui Ruth… complet. Nevoită să stea încorsetată într-un ghips luni bune de zile, ea este dependentă de ceilalți. Toate încercările sale de integrare în societate sunt date peste cap, iar Ruth trebuie să o ia de la capăt și să învețe să facă toate lucrurile de dinainte.

Deși nu este ușor deloc, întreaga familie îi este alături, ba chiar reușește să își facă prieteni noi. Ruth este extrem de norocoasă că are alături persoane care luptă pentru ea. Chiar dacă totul pare extrem de complicat, cartea reprezintă lupta fetiței de a se recupera și de a face din America țara ei. Povestea norocoasei Ruth este o lecție de viață pentru fiecare dintre noi. Poate cei care au suferit accidente sau diverse eșecuri, vor găsi o alinare în povestea lui Ruth. Deși considerăm că este o carte pentru toată lumea, nu doar pentru cei mici.

În contextul poveștii de față, trebuie să învățăm să o luăm de la zero și să nu disperăm, indiferent cât de grele ar fi obstacolele pe care le întâlnim. Trebuie să luăm exemplul fetiței imobilizate la pat, în camera sa, și să găsim activități noi, abilități de care nu știam, și să le perfecționăm.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/povestea-norocoasei-ruth-roman-yz33tk3c/