Acasă Robert Birkby, O viață trăită pe înălțimi

Robert Birkby, O viață trăită pe înălțimi

O publicație importantă atât pentru lumea alpinismului din România, cât și pentru iubitorii muntelui, fiind cartea scrisă de către Robert Birkkby… despre unul dintre cei mai respectați alpiniști din lume – Scott Fischer. Cartea a apărut cu titlul „O viață trăită pe înălțimi Scott Fischer și Everestul”, originalul fiind „Scott Fischer, Mount Everest and a Live Lived on High”. Deși titlul o sugerează, probabil formula „o viață trăită la înălțime”, a se înțelege atât la propriu, cât și la figurat, este de dorit, dat fiind nu numai configurația fizică a pământului (stânci, ghețari, zăpadă) ci și sferele din aerul stratefiat.

Practic, Robert Birkby încearcă să scrie o biografie a lui Scott Fischer, însă nu o biografie a omului, ci a spiritului său. Întrebarea care a determinat apariția acestei cărți a fost următoarea „ce anume l-a determinat pe Scott să urce mereu, să urce tot mai sus?” Mai mult decât atât, el nu doar că a urcat mereu pe munte, dar a fost la rândul său un munte de inspirație, energie și bună dispoziție pentru oamenii pe care i-a avut în jur.

Scott Fischer a murit în tragica expediție de pe Everest în anul 1996, despre care s-au realizat deja trei ecranizări, cea de a treia, o producție cinematografică impresionantă în anul 2015. Cartea a fost gândită pentru a-l reda pe omul care a trăit 40 de ani, mare parte din ei pe munte, nu doar pe cel care în ultimele sale 40 de zile, a parcurs ultimul său drum, pe calea cea mai apropiată de cer… urcând Everestul.

Mai multe despre carte AICI.