Acasă Şi eu scriu despre cărţi Secretul Fracurilor Negre – Paul Féval

Secretul Fracurilor Negre – Paul Féval

86
0

Secretul Fracurilor Negre

Dragoste, intrigă și suspans sunt cele trei caracteristici care alcătuiesc și descriu romanul „Secretul Fracurilor negre”. Paul Féval combină aceste stiluri pentru a ne ilustra celebra organizație criminală care a acționat la sfârșitul secolului al XIX-lea în Franța și Anglia și anume “Fracurile Negre”. Organizația mai este cunoscută în Anglia ca Gentilomii Nopții sau Marea Familie a Fracurilor Negre erau renumiți pentru tâlhăriile și crimele lor și pentru faptul că scăpau de fiecare dată. De altfel și în prezent se știu puține lucruri despre membrii tagmei. Organizația își alegea membrii și capii dintre nobili, conți, contese, gentilomi, doamne celebre sau marchizi, într-un cuvânt din înalta societate. De aici rezultă și faptul că majoritatea personajelor din roman sunt din înalta societate. Membrii foloseau diferite măști și acte false pentru a realiza celebrele lor lovituri și afaceri necurate.

Din primele rânduri, autorul ne plasează în mijlocul unei excrocherii și anume Hans Spiegel este abordat într-o prăvălie de către L’Amitié zis și Lecoq. Lecoq, mâna dreaptă a șefului organizației, care este Tatăl, sau mai precis Colonelul Bozza-Corona, se prezintă ca fiind inspector de poliție și îi arată lui Spiegel un mandate de arestare pentru dânsul. Îi spune că îl poate ajuta să scape doar dacă Spiegel va fi de acord să renunțe la bastonul său care era plin de diamante furate de la o anumită contesă. Acesta acceptă și primește instrucțiunile pentru a se întâlni și a face schimbul. Mai târziu, în acea noapte, Lecoq pleacă la întâlnirea cu Fracurile Negre. Membrii se reunesc și pun la cale asasinarea lui Hans Spiegel. Tatăl, colonelul Bozza, le descrie planul și trimite două persoane pentru a-l asasina.

Imediat după aceasta, autorul ne teleportează chiar în casa colonelului Bozza la o mică petrecere. Acolo ne sunt prezentate câteva dintre personajele membre ale organizației și anume contesa Corone și marchizul Saint-Luis pretendent la tron și alte câteva doamne ca  Doamna d’Ornans și Valentine (fată adoptată de colonel și contesa Corone). De asemena la petrecere se află și judecătorul Remi d’Arx. La petrecere Remi se îndrăgostește de Valentine și după ce se destăinuiește Colonelului, chiar o va cere în căsătorie.

În următoarele capitole domnește intriga și suspansul. Vom afla secretul Valentinei, acela că este chiar sora pierdută în copilărie a judecătorului Remi d’Arx învinuit și va fi încarcerat și va începe o adevărată poveste de dragoste între el și Valentine.

Când află că Valentine este sora sa pierdută, Remi d’Arx suferă un șoc și se va sinucide lăsându-i acesteia toată averea sa. Valentine și Maurice vor încerca să se căsătorească. Membrii organizației își continuă escrocheriile de altfel ei aflându-se și în spatele sinuciderii judecătorului Remi, descoperind că acesta era pe urmele lor.

Astfel se desfășoară întreg romanul, ținându-ne într-un continuu suspans și o continuă aventură. Pe parcursul cărții vom descoperi diferite crime și planuri murdare ale organizației.

În finalul poveștii Maurice evadează ajutat de organizația “Fracurilor Negre” și se căsătorește cu frumoasa Valentine. Câțiva membrii ai organizației vor fi curățați de către colonelul Bozza, după ce acesta descoperă o revoltă împotriva sa. Lecoq va rămâne tot mâna dreaptă a colonelului.

Sper că aceste câteva rânduri să vă fi trezit interesul către celebrul roman al autorului Paul Féval, Secretul Fracurilor Negre.

L.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here