Acasă Şi eu scriu despre cărţi Faraonul nisipurilor – Valerio Massimo Manfredi

Faraonul nisipurilor – Valerio Massimo Manfredi

77
0

faraonul-nisipurilor_Valerio-Massimo-ManfretiLucrarea „Faraonul nisipurilor”, autor Valerio Massimo Manfredi publicată la Editura Alfa din Colecția „Biblioteca de buzunar”, este una dintre cele mai palpitante și complexe cărți citite în ultimul timp. O îmbinare subtilă de istorie, arheologie și sacralitate, având un puternic liant psihologic al misterului.

Lucrarea menține și dozează o tensiune constantă și o curiozitate a cărei intensitate crește progresiv, odată cu parcurgerea paginilor acesteia. Cititorul simte nevoia de a se documenta sau redocumenta în textele Biblice, mai ales că aspectele subtile ale anumitor pasaje nu pot fi înțelese fără a cerceta baza de plecare și de structură a operei. Se poate spune că este o lucrare care stimulează curiozitatea pentru istorie, pentru relicve și pentru trecut, mai ales atunci când trecutul chiar indepărtat influențează esențial Lumea așa cum este acum și încă o poate modifica. Ținând cont că autorul este un profesor de arheologie clasică, informația ce se regăsește în această carte are atât caracter științific, beletristic dar și educativ.

O lectură deosebită, presărată de informații de specialitate, într-o formă ușor asimilabilă și foarte stimulativă, ce reușește să-ți mențină concentrarea până în ultimul moment, și-i lasă cititorului dorința de a ști mai mult în aceste domenii.

                                                                                              L. O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here