Acasă Paola Peretti, Distanța dintre mine și cireș

Paola Peretti, Distanța dintre mine și cireș

Mafalda este o fetiță foarte isteață, de numai zece anișori, cu multe visuri și dorințe. Din păcate, pe multe dintre ele nu și le va putea îndeplini. Vederea ei a tot slăbit în ultimul timp și știe că, în curând, nu va mai vedea deloc.

Cireșul, pe care, odinioară, îl vedea clar de la zeci de metri, azi i se arată în ceață chiar și văzut de aproape. Trebuie să se urce în el, oricum, iar acestea este doar un punct pe lista ei cu lucruri de făcut în timpul de lumină care i-a mai rămas.

Ea trebuie să facă față nu doar diagnosticului, ci și schimbărilor care vin odată cu el. Unii din prietenii vechi, din păcate, dispar, dar descoperă alții noi, despre care n-ar fi crezut că i-ar putea fi tovarăși buni. Părinților le este mai greu decât ei să accepte ce spun medicii și au un plan. Unul care nu-i convine Mafaldei. Ca să nu se supună lui, decide că trebuie să meargă să locuiască în cireș. Ce anume încearcă ea să evite? Care sunt lucrurile de pe lista ei de făcut? Cum se schimbă oamenii atunci când nu-i mai vezi, dar le privești în suflet? Cine o învață pe Mafalda despre lucrurile cu adevărat importante în viață și cum se va termina povestea ei?

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/distanta-dintre-mine-si-cires-roman-yg6f57dy/