Acasă Opening Opportunities 2013-2014

Opening Opportunities 2013-2014

opening-opportunities-banner

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași este partener în proiectul educațional de orientare în carieră pentru elevi de liceu și studenți, ce a debutat în luna noiembrie 2013.

Opening Opportunities este un proiect de anvergură națională, derulat în 10 orașe din țară (Cluj-Napoca, Craiova, Focșani, Iași, Mediaș, Onești, Târgu Jiu, Segarcea, Sibiu) și organizat cu sprijinul Microsoft România.

În fiecare dintre cele 10 localități, proiectul se desfășoară prin intermediul și cu facilitarea bibliotecilor publice din orașele proiectului. În program vor fi implicați peste 100 de mentori, angajați și parteneri ai Microsoft România. Aceștia vor oferi elevilor consiliere în parcursul educațional și sprijin în dezvoltarea unui plan de carieră. Activitatea de consiliere și mentorat va avea loc atât online, pe o platformă dedicată proiectului www.openingopportunities.ro , cât și direct, prin întâlniri organizate în biblioteci.

La Iași, evenimentul de lansare a avut loc în data de 12 noiembrie 2013, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Grupul-țintă al proiectului-pilot 2013-2014 la nivelul municipiului Iași a fost:

Liceul Pedagogic “Vasile Lupu” Iași,

Liceul de Informatică „Grigore Moisil” Iași,

Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași,

Colegiul „Costache Negruzzi” Iași,

Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași,

Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași.

Elevii participanți la eveniment au primit informații complete despre proiect și s-au înscris pe platforma proiectului. Fiind o fază pilot, proiectul se va extinde până în mai 2014, urmând ca, în funcție de rezultate și interesul publicului, Microsoft România să continue colaborarea cu bibliotecile și școlile implicate în proiect pentru activități de orientare în carieră.

Pentru mai multe informații vă oferim spre consultare Prezentarea proiectului. și pagina de Facebook a proiectului: facebook.com/OpeningOpportunities.

Raportul final al fazei pilot Opening Opportunities 2013-2014 poate fi consultat mai jos

http://issuu.com/techsoupromania/docs/july_2014_oo_report

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here