Acasă O carte pe zi O carte pe zi – septembrie Sophie Audouin-Mamikonian, Tara Duncan 3: Sceptrul blestemat

Sophie Audouin-Mamikonian, Tara Duncan 3: Sceptrul blestemat

Sophie Audouin-Mamikonian, Tara Duncan 3: Sceptrul blestemat, Traducere de Traian Finţescu, Editura Corint Junior, 2008, 416 p.

Autoarea, Prinţesa Sophie Audouin-Mamikonian, a moştenit umorul devastator de la o lungă spiţă de umorişti. De la Tristan Bernard la Francis Veber, cincisprezece scriitori au distilat în venele sale această uimitoare combinaţie care este Tara Duncan. Căsătorită şi mamă a două fete (care sunt principalele sale „corectoare”), prima ei carte — Tara Duncan: Magicienii sorţitori — a fost salutată în unanimitate de critici şi apreciată de cititori.

Tara Duncan, tânăra magiciană, trebuie să părăsească de urgență Pământul pentru a se întoarce în AltăLume: mama ei, Selena, a fost rănită în urma unui atentat. Iar crudul Magister, Stăpânul Sangravilor, pe care toată lumea îl credea dispărut, s-a întors. Cu ajutorul unei imense și redutabile armate de demoni, intenționează să pună stăpânire pe Imperiul Omois și, apoi, să stârpească pentru totdeauna neamul dragonilor. De altfel, cine ar putea rezista puterii Sceptrului blestemat, al cărui deținător este de acum înainte, care îi lipsește de puterea lor pe sorțitorii din AltăLume? Odată împărăteasa și împăratul capturați, Tara se trezește singură în fruntea imperiului și obligată să poarte un război ce pare dinainte pierdut. Ajutată de prietenii săi, semielful Robin, “Bestia” Moineau, șiretul Cal, pitica Fafnir și de Manitou, străbunicul său transformat în labrador, tânăra împărăteasă trebuie să salveze imperiul și să-l mai înfrunte o dată pe Magister. Puterile Tarei nu încetează să sporească, dar va reuși oare, doar prin magie, să împiedice armata demonilor să pună stăpânire pe univers?

Documentul poate fi împrumutat de la Secţia de Împrumut pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here