Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Suzanne Collins, Jocurile Foamei 3: Revolta

Suzanne Collins, Jocurile Foamei 3: Revolta

Suzanne Collins, Jocurile Foamei 3: Revolta (Titlul original: Mockingjay), Traducere de Ana-Veronica Mircea, Colecţia „Nemira Junior”, Editura Nemira, 2010, 552 p.

Suzanne Collins (n. 1964) scrie, în principal, pentru publicul tânăr şi pentru adolescenţi. A debutat în anul 2003 cu romanul pentru copii Gregor the Overlander, primul volum al seriei de mare succes Underland Chronicles – povestea lui Gregor şi a surorii sale Boots, care descoperă în propriul apartament intrarea într-un tărâm magic, Underland.

În 2008, Suzanne Collins publică primul volum din trilogia Jocurile Foamei. De data aceasta autoarea spune povestea lui Katniss Everdeen, o adolescentă în vârstă de 16 ani. Aceasta locuieşte în Panem, o localitate săracă aflată sub tirania Capitoliului. În fiecare an, două dintre cele douăsprezece districte care formează Panemul sunt obligate să trimită câte un reprezentant care va participa la o întâlnire sângeroasă.

Katniss a supravieţuit calvarului Jubileului Pacificării şi împreună cu familia ei şi Gale este la adăpost în Districtul 13. Dar, în haosul final al jocurilor, Peeta a căzut prizonier în mâinile Capitoliului, iar preşedintele Snow îi pregăteşte o soartă aparte. În timp ce focul revoltei mistuie întreg Panemul, Katniss este sortită să devină simbol al revoluţiei. Pe măsură ce evenimentele se desfăşoară cu repeziciune, ea realizează însă că a fost mai degrabă un pion mutat pe tablă decât liderul celor asupriţi. Consecinţele devin de negândit pe măsură ce numărul victimelor creşte, iar Katniss trebuie să găsească o soluţie ce pare din ce în ce mai imposibilă.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here