Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Steven Gould, Jumper 2: Reflex

Steven Gould, Jumper 2: Reflex

Steven Gould, Jumper 2: Reflex, Traducere de Alexandra Dănilă, Colecţia „Nemira Junior”, Editura Nemira, 2011, 672 p.

Steven Gould s-a născut la 7 februarie 1955 şi este scriitor de romane pentru tineri şi science-fiction. Este autorul seriei de succes Jumper, al cărei prim volum i-a adus distincţiile „Cea mai bună carte pentru adolescenţi”, oferită de American Library Association, precum şi „Alegerea tinerilor cititori”, decernată de International Reading Association.

Steven Gould pune accentul pe lupta împotriva oficialităţilor corupte şi nu neapărat pe al elementelor ştiinţifico-fantastice. Cu volumul Jumper a obţinut locul al doilea în competiţia Premiului „Locus” pentru cel mai bun roman de debut.

„Gould creează o imagine ludică şi emoţionantă a unui concept sacru al genului science-fiction: teleportarea. Romanul său plin de căldură, fermecător şi irezistibil este dovada unui indubitabil talent de povestitor.” (Publishers Weekly)

„Un roman de debut extraordinar, care îmbină captivanta putere de atracţie a primelor scrieri ale lui Heinlein cu o introspecţie psihologică profundă şi caustică demnă de un autor mai matur. Scriind cu o emoţie intensă despre realităţile sumbre ale prezentului, Gould urmăreşte destinul unui adolescent a cărui viaţă se schimbă, orientându-se către necunoscut, în momentul când se teleportează pe neaşteptate… Ce altceva şi-ar mai putea dori un cititor?!” (Romantic Times)

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here