Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Rachel Renée Russell, Însemnările unei puştoaice 5. Povestirile unei Domnişoare Atotştiutoare nu chiar atât de isteţe

Rachel Renée Russell, Însemnările unei puştoaice 5. Povestirile unei Domnişoare Atotştiutoare nu chiar atât de isteţe

Rachel Renée Russell, Însemnările unei puştoaice 5. Povestirile unei Domnişoare Atotştiutoare nu chiar atât de isteţe, Traducere din limba engleză de Irina Ornea, ilustraţii de Rachel Renée Russell, Editura Arthur, 2013, 336 p.

Rachel Renée Russell este o scriitoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii, celebră în toată lumea pentru seria Dork Diaries, tradusă cu titlul Însemnările unei puştoaice. Rachel lucrează ca avocat în statul american Virginia şi are două fiice, dintre care cea mai mică, Nikki, o ajută să îşi ilustreze cărţile.

Urmând trendul romanelor ilustrate în genul Jurnalului unui puşti, de Jeff Kinney sau al Marelui Nate, de Lincoln Peirce, autoarea Rachel Renee Russell s-a bucurat de un succes enorm datorită seriei Însemnările unei puştoaice, a cărei protagonistă, Nikki Maxwell, o puştoaică haioasă de 14 ani, a cucerit, prin felul său de-a fi diferit şi prin întâmplările amuzante de care are parte, inimile cititorilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani din peste 20 de ţări.

Un interviu în limba engleză cu autoarea Rachel Renee Russell, din care puteţi afla care au fost sursele de inspiraţie şi care au fost motivele din spatele deciziilor pe care le-a luat în privinţa personajelor care-i populează cărţile, aici: http://kccu.org/post/dork-diaries-reveal-secrets-not-so-fabulous-teen-life

Dragă Domnişoară Atotştiutoare, Cred că rivala mea nr. 1 împrăştie zvonuri despre mine. AJUTOR!

Doamne!

Cumva rivala ta nr. 1 are un nume care începe cu „Mac” şi se termină cu „Kenzie”?

Poate-mi dai TU MIE un sfat!

Prietena ta, Domnişoara Atotştiutoare

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

Recomandată pentru categoria de vârstă cuprinsă între 7 şi 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here