Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Paul Féval, Cocoşatul, 2 Vol.

Paul Féval, Cocoşatul, 2 Vol.

Paul Féval, Cocoşatul, 2 Vol., Traducere de Ben Marian şi Sofia Marian, Editura Adevărul, 2012, Vol. 1: 336 p., Vol. 2: 400 p.

Paul Henri Corentin Féval, tatăl (30 Septembrie 1816 – 8 Martie 1887) a fost un scriitor şi dramaturg francez. A fost autorul unor romane foarte populare ca: Lupul alb, Misterele Londrei şi Cocoşatul. De asemenea, a scris o serie de romane de ficţiune cu vampiri şi câteva romane celebre despre Brittany şi Mont Saint-Michel, cum este La Fée des Grèves (1850).

Cocoşatul lui Feval a ajuns, dintr-un personaj, o legendă urbană şi un simbol care funcţionează şi azi. Şi asta nu neapărat fiindcă Feval era un republican de stânga, motiv pentru care romanul său a fost ecranizat în anii ’60 în Franţa. Cocoşatul e pur şi simplu o mare poveste, care va rămâne ca atare atâta timp cât cititorii vor continua să aştepte din partea romanului să le spună poveşti. Micul Parizian, acest spadasin cam golan, primeşte în grijă o fetiţă în scutece pe care trebuie s-o apere de ducele Gonzaga. Iar când ducele o răpeşte pe fată, după ce dă de urma ei, mulţi ani după aceea, Micul Parizian se travesteşte în cocoşat pentru a o regăsi.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here