Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Kevin Crossley-Holland, Arthur 3: Regele Tărâmului dintre hotare

Kevin Crossley-Holland, Arthur 3: Regele Tărâmului dintre hotare

Kevin Crossley-Holland, Arthur 3: Regele Tărâmului dintre hotare (Titlul original: Arthur, King of the Middle March), Traducere de Silviu Genescu, Colecţia „Nemira Junior, Editura Nemira, 2011, 528 p.

Kevin Crossley-Holland este poet şi scriitor englez, autor de antologii şi de cărţi pentru copii. S-a născut în 1941, în Mursley, North Buckinghamshire şi a crescut în Whiteleaf, un sat din vestul Angliei. Kevin Crossley-Holland a studiat la Oxford, unde şi-a descoperit pasiunea pentru literatura anglo-saxonă. Între 1972 şi 1977 a predat literatura anglo-saxonă la Universitatea din Londra.

Romanul Arthur şi piatra magică este primul volum din trilogia Arthur. Următoarele volume ale seriei sunt La răscruce şi Regele Tărâmului dintre hotare.

Încheierea uluitoare a acestei trilogii îl poartă pe tânărul Arthur de Caldicot la Veneţia, acolo unde mii şi mii de cavaleri şi pedestraşi se întâlnesc pentru a iniţia cea de-a Patra Cruciadă. Nu după mult timp, însă, Arthur se simte copleşit de ororile războiului, iar atunci când priveşte în piatra vrăjită, îşi dă seama că faptele de vitejie ale regelui Arthur şi ale cavalerilor săi nu sunt cu mult diferite de acelea ale cruciaţilor – pe cât de glorioase, pe atât de sumbre.

Fapte de război, idile amoroase, familii învrăjbite, politici de forţă, conflictul dintre lumea creştină şi islam: acestea sunt ingredientele unei poveşti pline de suspans, ce învie lumea medievală, îmbogăţită de magia legendelor arthuriene.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here