Acasă O carte pe zi O carte pe zi – martie 2014 Charles Dickens, Misterul lui Edwin Drood

Charles Dickens, Misterul lui Edwin Drood

Charles Dickens, Misterul lui Edwin Drood (Titlul original: The Mystery of Edwin Drood), Traducere de Nicolae Popescu, Editura Nemira, 2012, 352 p.

Charles Dickens (n. 7 februarie, 1812 – d. 9 iunie, 1870) este un scriitor englez reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea, fiind considerat drept cel mai mare romancier al perioadei victoriene. Autor al romanelor: Marile speranţe, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Martin Chuzzlewit, Dombey şi fiul, Timpuri grele, Dugheana cu vechituri (Prăvălia cu antichităţi), Documentele postume ale clubului Pickwich, Nicholas Nickleby, Barnaby Rudge, Poveste despre două oraşe. Majoritatea scrierilor sale au fost ecranizate.

Edwin Drood este pe pragul de a o lua de soţie pe Rosa, dar rup logodna. Nu trece mult şi Edwin dispare. Oare a fost ucis? Oare i-a venit de hac unchiul cel gelos, îndrăgostit de tânăra sa logodnică?

Iată întrebările cu care se confruntă cititorul în Misterul lui Edwin Drood, ultimul roman al lui Charles Dickens, apărut chiar în anul morţii scriitorului. Enigma a rămas nedescifrată. Dar cartea nu este doar o ficţiune de suspans, ci şi un roman de atmosferă, în care lumea din Anglia victoriană se împleteşte cu un univers fantastic halucinant.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here