Acasă O carte pe zi O carte pe zi – mai 2014 Ana-Veronica Mircea, Floarea de loldilal

Ana-Veronica Mircea, Floarea de loldilal

Ana-Veronica Mircea - Floarea de loldilal

Ana-Veronica Mircea, Floarea de loldilal, Editura Nemira, 2012, 368 p.

Ana-Veronica Mircea este scriitoare română de proză scurtă SF. A publicat peste 40 de texte în antologii, reviste, ziare şi fanzine apărute după 1992 şi două volume de proză scurtă SF.

„Nesocotind ritualurile şi stârnind rumoare în rândul asistenţei scandalizate, îmi oferă o floare de loldilal. O iau mulţumindu-i din ochi şi, fără să-mi pese că aş putea fi muşcat, îmi afund nările în ea, îi sorb cu nesaţ parfumul, singurul care poate învinge putoarea de latrină înconjurată de hoituri ce mi se pare că – sau chiar a luat în stăpânire iubitul meu Oraş.” (Floarea de loldilal)

„N-ai minte, bombăne, cu năduf. De ce m-ai atins, omule?! M-ai silit să mă întorc pe făgașe primejdioase! Nimeni nu bântuie în grabă și cu gândurile împărţite prin plasa Timpului, unde lesne te rătăcești! Puteai strica totul! Iţa vremii se înnoadă mai repede decât clipești. Iar nodul înseamnă, oho!, atâtea căi! Mă puteam pierde în lumi lăturalnice, puteam rămâne prinsă în cele trecute, ba, chiar mai rău, în cele care, poate, nu vor fi! Oricum, în trupul ăsta n-aș mai fi revenit! Niciodată!” (Rayadatys)

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru Adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here