Acasă O carte pe zi O carte pe zi – iunie 2014 Scott Lynch, Piraţii Mărilor Roşii

Scott Lynch, Piraţii Mărilor Roşii

Scott Lynch, Piraţii Mărilor Roşii (seria Ticălosul Gentilom, Vol. II), Traducere de Bogdan Olteanu, Editura RAO, 2012, 704 p.

 

Scott Lynch (n. 2 aprilie 1978) este scriitor american de literatură fantasy, cunoscut mai ales pentru seria Ticălosul Gentilom.

Piraţii Mărilor Roşii este a doua parte a seriei Ticălosul Gentilom, care va avea în total şapte volume. În prezent, autorul lucrează la realizarea celei de-a treia cărţi. Primul volum, Minciunile lui Locke Lamora a fost bine primit de public şi critici deopotrivă, fiind tradus în peste 10 limbi. Primele două cărţi ale seriei fac deliciul iubitorilor de fantasy din toată lumea, pentru ca Scott Lynch reuşeşte fără efort şi cu umor să redea o lume fantastică la fel de convingătoare şi coerentă ca tărâmurile inventate de J.R. Tolkien sau George R.R. Martin. Mai mult, când s-a dovedit că toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură noile aventuri ale celor doi tâlhari dependenţi de bucluc, compania Warner Brothers a cumpărat drepturile de ecranizare pentru întreaga serie.

Locke Lamora, odinioară Ghimpele din Camorr, şi Jean Tannen au fugit din oraşul lor natal, lăsându-şi în urmă vieţile distruse. Dar nu vor putea să fugă mereu şi, odată plecaţi din Camorr, decid să se îndrepte spre cea mai bogată şi mai dificilă ţintă de la orizont: oraşul-stat Tal Verrar. Şi Turnul Păcatului. Exclusiv şi luxos, Turnul Păcatului este cel mai celebru cazinou – exclusivist, luxos şi… foarte bine păzit. Nimeni nu a reuşit să fure nici măcar un bănuţ de la mese – cel puţin până acum. Locke Lamorra plănuieşte cea mai mare cacialma din istorie… însă jaful său perfect se pare că va trebui să mai aştepte. Mai sunt şi alţii în Tal Verrar care doresc să se folosească de experienţa ticăloşilor gentilomi şi sunt pregătiţi să utilizeze orice mijloace pentru a-şi asigura colaborarea necondiţionată a lui Locke şi Jean în scopul… pirateriei pe mare. O sarcină perfectă pentru nişte hoţi care nu deosebesc prora de pupa.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here