Acasă O carte pe zi O carte pe zi – iunie 2014 Erich Kästner, Emil şi cei trei gemeni

Erich Kästner, Emil şi cei trei gemeni

Erich Kästner, Emil şi cei trei gemeni, Traducere din limba germană de Ana Canarache, Ilustraţii de Walter Trier, Editura Arthur, 2013, 192 p.

Erich Kästner (n. 23 februarie 1899, Dresda – d. 29 iulie 1974, München) este scriitor şi cabaretist german. În Germania, Kästner este foarte popular. În spaţiul vorbitorilor de limbă germană Kästner este cunoscut în principal ca autor de carte pentru copii, deşi opera sa include o mare varietate de genuri literare, precum romane, piese de teatru, eseuri, schiţe, scenarii de film, nuvele şi poezii. În octombrie 1929 apare cartea Emil şi detectivii, care va deveni cea mai cunoscută carte pentru copii a scriitorului. A fost tradusă în peste 59 de limbi şi s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. Cartea a inspirat mai multe ecranizări de succes. Erich Kästner a scris numeroase cărţi pentru copii, între care 35 Mai (1932), Cele două Lotte (1949) ş.a. În 1960, Erich Kästner a primit Premiul „Hans Christian Andersen”, cea mai înaltă distincţie pentru literatura pentru copii.

Emil, Profesorul, Pony Hütchen, micul Vineri şi Gustav, prietenii din Emil şi detectivii, se reunesc acum datorită Profesorului, care îi invită în vacanţă la casa lui de la Marea Baltică.

Întâlnirea celor cinci prieteni se dovedeşte a fi mai mult decât o simplă excursie pentru relaxare şi joacă. Peripeţiile prin care vor trece tinerele personaje le vor cere din nou isteţime şi curaj, dovedind o dată în plus valoarea prieteniei adevărate.

Recomandată pentru categoria de vârstă 7-12 ani.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here