Acasă O carte pe zi O carte pe zi – iunie 2014 Beatrix Potter, Aventurile lui Peter Iepuraşul

Beatrix Potter, Aventurile lui Peter Iepuraşul

Beatrix Potter, Aventurile lui Peter Iepuraşul, Traducere din engleză de Ioana Bâldea Constantinescu, Ilustraţii de Beatrix Potter, Editura Arthur, 2013, 96 p.

 

Beatrix Potter este una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărţi pentru copii din toată lumea. După prima sa carte, Povestea lui Peter Iepuraşul, editată de Frederick Warne în anul 1902, Beatrix Potter a continuat să scrie poveşti construite în jurul unor personaje din lumea animalelor, printre care Doamna Arici Scrobelici, Iepuraşul Benjamin, Răţuşca Jemima, Domnul Jeremy Pescarul şi Tom Pisicel. Poveştile sale pline de umor şi dinamism, minunat ilustrate, sunt nelipsite din universul fantastic al fiecărui copil.

Beatrix Potter scria cândva: „Dacă am reuşit cumva – fie şi numai într-o mică măsură – să-i fac pe cei mici să aprecieze plăcerile mici şi inocente, atunci am reuşit să fac puţin bine.” Poveştile sale se vând şi astăzi în milioane de exemplare şi sunt îndrăgite de copiii din lumea întreagă.

Cele patru poveşti al căror protagonist este Peter Iepuraşul sunt adunate într-o singură carte pentru a fi savurate ca o aventură continuă. Peter şi vărul său Benjamin par să fie urmăriţi de necazuri; şi nici după ce se fac mari nu reuşesc să stea departe de încurcături!

Aceasta este cartea perfectă pentru fanii lui Beatrix Potter şi pentru toţi cei care se întreabă ce s-a întâmplat mai târziu cu Peter Iepuraşul.

Aventurile lui Peter Iepuraşul spune povestea unui iepuraş neastâmpărat care este urmărit prin grădina domnului McGregor.

Peter este membru al unei familii de iepuri care mai are în componenţă trei fete şi o doamnă iepure, mama lui Peter. Dar băieţelul familiei nu se asemănă cu surorile sale, care sunt cuminţi şi nu ies din cuvântul mamei. Dacă vă întrebaţi unde se află tatăl lui Peter, ei bine, aici povestea devine ceva mai tristă, deoarece acesta a fost capturat de domnul McGregor şi a ajuns plăcintă. Chiar aşa, a ajuns în farfuriile celor care deţin grădina cu legumele mult râvnite de iepuraşi. Deşi în cunoştinţă de cauză, micuţul Peter nesocoteşte sfaturile mamei şi se aventurează în grădina buclucaşă, unde are parte de o urmărire ca-n filme.

Recomandată pentru categoria de vârstă 7-12 ani.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here