Acasă O carte pe zi O carte pe zi – iunie 2014 A. A. Milne, Ursuleţul Winnie Puh. Căsuţa din strada Puh

A. A. Milne, Ursuleţul Winnie Puh. Căsuţa din strada Puh

A. A. Milne, Ursuleţul Winnie Puh. Căsuţa din strada Puh, Traducere din engleză de Luiza Vasiliu, Traducerea versurilor de Florin Bican, Ilustraţii de Ernest H. Shepard, Editura Arthur, 2014, 184 p.

Alan Alexander Milne (n. 18 ianuarie 1882 – d. 31 ianuarie 1956) este scriitor englez cunoscut mai ales pentru cărţile pentru copii. A început să-şi manifeste spiritul creativ, scriind versuri, parodii şi scurte texte umoristice pentru ziarul şcolii. Studiile universitare le-a făcut la celebra Universitate Cambridge, unde a editat ziarul facultăţii.

În 1924, A.A. Milne a publicat Când eram foarte tineri, un volum de poeme care a avut parte de o foarte bună primire de ambele părţi ale Atlanticului. Ursuleţul Winnie a fost lansat în 1924, consacrându-l imediat pe A.A. Milne drept un important autor de literatură pentru copii. A urmat în 1926, Acum suntem şase, un al doilea volum de poeme. Căsuţa de pe Strada Puh a fost publicată în 1928. Toate patru a fost ilustrate de Ernest H. Shepard, care a vizitat familia Milne la ferma din Cotchford şi a făcut desenele pornind de la Christopher Robin (fiul autorului) şi jucăriile lui. Cărţile cu Winnie au ajuns la publicul din întreaga lume. A.A. Milne a mai scris şi piese de teatru, un roman poliţist, eseuri politice şi autobiografia.

Este cineva care să nu fi avut un ursuleţ de pluş? Din acela mare, pufos şi foarte prietenos, cu ochi lucioşi de nasture? Ei bine, toţi ursuleţii noştri, adunaţi la un loc, nu fac cât Ursuleţul Winnie Puh! Pentru că Winnie nu este din pluş, ci din cuvinte, şi asta îl face să rămână viu în mintea noastră, mai viu şi decât ursuleţii adevăraţi de la zoo. Înainte de a-i afla aventurile, trebuie să ştiţi că îi place la nebunie mierea şi că poate să rabde de foame cam o săptămână dacă, în loc să primească de mâncare, prietenii îi citesc o poveste frumoasă…

Recomandată pentru categoria de vârstă 7-12 ani.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here