Agatha Christie, Zece negri mititei, traducere de Alina Toderică, Grupul editorial RAO, 2011, 256 p.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a scris romane poliţiste, nuvele şi piese de teatru. Celebră mai ales pentru cele 80 de romane poliţiste, în principal pentru cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau pe Miss Marple, este considerată printre cei mai importanţi şi inovatori autori ai genului. Alături de William Shakespeare, Agatha Christie este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, cu peste 2 miliarde de exemplare traduse în peste 60 de limbi.

„Zece…” Zece străini sunt atraşi de un misterios U.N. Owen, într-o casă de pe o insulă izolată, din apropierea Devon-ului.
„Nouă…” În timpul cinei, un mesaj înregistrat îi acuză pe fiecare în parte de câte o crimă, iar în final, în aceeaşi seară, unul dintre oaspeţi moare.
„Opt…” Rupţi de lume din cauza unei furtuni violente şi urmăriţi de versurile unei vechi poezii pentru copii, care numără descrescător de la zece la zero, oaspeţii lui U.N. Owen încep, unul câte unul, să moară.
„Şapte…”
…Care dintre ei este criminalul? Oare va supravieţui cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here