Acasă O carte pe zi O carte pe zi – ianuarie 2014 Philipp Vandenberg, Conjuraţia Sixtină

Philipp Vandenberg, Conjuraţia Sixtină

Philipp Vandenberg, Conjuraţia Sixtină, traducere din limba germană de Ioana Gavriliu-Podborschi, Grupul editorial RAO, 2006, 256 p.

Philipp Vandenberg s-a născut în 1941 la Breslau şi a studiat istoria artei şi germanistica la München. Se numără printre puţinii scriitori care s-au bucurat de un succes internaţional încă de la prima publicare. Primul său roman istoric, Blestemul faraonilor, reprezintă doar începutul fenomenal al unei liste foarte lungi de thrillere şi cărţi de nonficţiune bazate îndeosebi pe cercetări arheologice.

În Germania,Vandenberg este unul dintre cei mai renumiţi autori, iar opera sa a fost tradusă în peste 33 de limbi.

Conjuraţia Sixtină dezvăluie intrigi la nivel înalt, secrete de stat, legături, uneori ameninţătoare, cu politica, cu banii sau cu mafia. Dincolo de splendoarea catedralei „San Pietro” şi de binecuvântările papale, Vaticanul are şi el o parte de umbră. În arhivele sale secrete se ascund mistere străvechi.

În timp ce Biserica încearcă să treacă totul sub tăcere, cardinalul Jellinek este hotărât să dezvăluie cu orice preţ adevărul. El va avea parte, în cele din urmă, de cea mai neaşteptată şi mai teribilă revelaţie.

Un secret în care fusese iniţiat Michelangelo Buonarroti şi pe care naziştii l-au cunoscut… Un adevăr capabil să zguduie din temelii întreaga Biserică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here