Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Katherine Applegate, Ivan Cel fără de Seamăn

Katherine Applegate, Ivan Cel fără de Seamăn

Katherine Applegate, Ivan Cel fără de Seamăn (Titlul original: The One and Only Ivan), Traducere din limba engleză de Christina Anghelina, Ilustraţii de Patricia Castelao, Editura Arthur, 2013, 264 p.

 

Katherine Applegate (n. 1965) s-a născut în Michigan (SUA). Încă din copilărie şi-a cultivat o atenţie deosebită şi afecţiunea pentru animale: părinţii au fost înţelegători şi i-au permis să aibă mai multe animale de casă, iar în liceu a lucrat la un cabinet veterinar. A locuit în Michigan, Illinois şi Texas până la definitivarea studiilor. Absolventă a Universităţii Texas din Austin, autoarea mărturiseşte cu umor că a avut drept specializare principală „Lipsa de Ţel”, iar secundară „Nehotărârea”. A scris peste 150 de cărţi pentru copii şi adolescenţi, multe dintre ele în colaborare cu soţul ei, Michael Grant.

La Ieşirea nr. 8 de pe autostradă, în arena circului din Mall-ul Big Top, se dau spectacole în fiecare zi a anului. Capul de afiş e Ivan, o gorilă cu o înfăţişare ameninţătoare, dar cu o fire blândă, de artist.

Lui Ivan îi place să deseneze, să simtă căldura soarelui pe burtă, să se uite la desene animate şi să stea de vorbă cu prietenii lui: Stella, un elefant, Bob, un câine vagabond, şi Julia, o fetiţă de zece ani.

Totul se schimbă odată cu venirea micuţei Ruby, puiul de elefant care trebuie să treacă, la fel ca toţi ceilalţi, prin chinul dresurii. Gheara, nuiaua cu cârlig, va trezi în Ivan furia adevărată, menită s-o protejeze pe Ruby. Va reuşi Ivan să-şi respecte promisiunea de a-i oferi lui Ruby un loc unde să fie fericită?

Eu sunt Ivan. Sunt o gorilă. Nu e atât de uşor cum pare…

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

Recomandată pentru categoria de vârstă cuprinsă între 10 şi 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here