Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Judson Roberts, Războinicul viking

Judson Roberts, Războinicul viking

 

Judson Roberts, Războinicul viking, Traducere de Julia Kretsch, Colecţia „Nemira Junior”, Editura Nemira, 2009, 340 p.

 

Judson Roberts a fost poliţist, agent federal, procuror împotriva crimei organizate şi detectiv particular. În prezent locuieşte în Houston, Texas (SUA). Fascinat din copilărie de vikingi şi iubitor de poveşti captivante, în 1999 îşi combină pasiunile scriind un roman istoric plasat în lumea temuţilor luptători. Doi ani mai târziu, după mii de ore de cercetare istorică, a luat naştere Saga Arcului Lung, care combină ficţiunea cu descrierile istorice detaliate. Seria urmăreşte aventurile lui Halfdan Hroriksson în lumea vikingilor din secolul al IX-lea. Din această saga au fost traduse Războinicul Viking şi Dragonii mărilor.

 

Fiul unei căpetenii şi al unei prinţese, tânărul Halfdan s-a născut sclav. Luptător de temut cu arcul şi săgeata, cunoscând secretele naturii, nu poate decât să viseze la viaţa de războinic. Dar tatăl său cade răpus de lovitura năprasnică a unui saxon, iar mama sa va plăti un preţ teribil pentru libertatea băiatului.

 

Soarta lui este să trăiască şi să ucidă după legea armelor, să cunoască gloria adevăratei frăţii, dar şi orori de neînchipuit. Căci un adevărat viking nu îşi găseşte pacea decât în inima bătăliei.

 

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here