Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Judson Roberts, Dragonii mărilor

Judson Roberts, Dragonii mărilor

Judson Roberts, Dragonii mărilor (Titlul original: Dragons from the Sea), Traducere de Julia Kretsch, Colecţia „Nemira Junior”, Editura Nemira, 2009, 368 p.

Judson Roberts a fost poliţist, agent federal, procuror împotriva crimei organizate şi detectiv particular. În prezent locuieşte în Houston, Texas (SUA). Fascinat din copilărie de vikingi şi iubitor de poveşti captivante, în 1999 îşi combină pasiunile scriind un roman istoric plasat în lumea temuţilor luptători. Doi ani mai târziu, după mii de ore de cercetare istorică, a luat naştere Saga Arcului Lung, care combină ficţiunea cu descrierile istorice detaliate. Seria urmăreşte aventurile lui Halfdan Hroriksson în lumea vikingilor din secolul al IX-lea. Din această saga au fost traduse Războinicul Viking şi Dragonii mărilor.

Halfdan Hroriksson, personajul principal din Dragonii mărilor nu are decât un arc, o toporişcă şi un jurământ de îndeplinit: cel care i-a omorât fratele trebuie să piară. Dar, mai întâi, Halfdan trebuie să găsească un căpitan de vas care să îl ia la bord, să dobândească măiestria şi să-şi adune aliaţii de care are nevoie pentru a-şi duce la îndeplinire planurile de răzbunare. Cândva sclav, acum războinic liber, Halfdan pleacă de acasă pentru a afla ce-i rezervă soarta: gustul pentru război, o misiune periculoasă într-un ţinut străin şi un prizonier neaşteptat, a cărui răscumpărare l-ar putea face bogat… sau l-ar putea ucide.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here