Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 7. A cincea roată la căruţă

Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 7. A cincea roată la căruţă

Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 7. A cincea roată la căruţă, Traducere din limba engleză de Andra Matzal, Editura Arthur, 2013, 224 p.

Jeff Kinney (n. 1971), designer american de jocuri online şi autor al hipercelebrei serii de romane în benzi desenate pentru copii The Diary of a Wimpy Kid, şi-a început cariera de ilustrator încă din liceu.

Publicată în 2007, seria de romane în benzi desenate care îl au ca protagonist pe Greg a ajuns în scurt timp bestsellerul numărul 1 în lista The New York Times dedicată literaturii pentru copii, cărţile vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. De curând peripeţiile din Jurnalul unui puşti au fost transpuse într-un lungmetraj pentru copii, The Diary of the Wimpy Kid.

Balul organizat la şcoală de Ziua Îndrăgostiţilor îi dă lui Greg mari bătăi de cap. Puştiul încearcă din răsputeri să-şi găsească o parteneră şi se teme că va rămâne singur în noaptea cea mare. Nici Rowley, prietenul lui cel mai bun, nu pare să aibă prea multe şanse, ceea ce-l face pe Greg să se simtă puţin mai bine. Apoi, pe neaşteptate, Rowley îşi găseşte pereche, iar Greg rămâne pe dinafară. Însă multe se pot întâmpla într-o singură noapte şi în dragoste nu se ştie niciodată la cine va ajunge lozul norocos…

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

Recomandată pentru categoria de vârstă cuprinsă între 7 şi 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here