Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu

Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu

Jeff Kinney, Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu, Traducere din limba engleză de Andra Matzal, Editura Arthur, 2013, 224 p.

Jeff Kinney (n. 1971), designer american de jocuri online şi autor al hipercelebrei serii de romane în benzi desenate pentru copii The Diary of a Wimpy Kid, şi-a început cariera de ilustrator încă din liceu. Personajul Greg Heffley, în jurul căruia este construită întreaga acţiune din Jurnalul unui puşti, a fost creat în 1998, versiunea iniţială a textului, postată online pe Funbrain.com atrăgând, din 2006 până acum, peste 80 de milioane de vizitatori, zilnic aproximativ 70.000 de copii accesându-i benzile desenate.

Seria Jurnalul unui puşti domină topurile de specialitate ale publicaţiilor din toată lumea, fiind una dintre cele mai îndrăgite realizări editoriale pentru copii, ce îmbină într-un mod prietenos şi amuzant textul, imaginea şi banda desenată. În acest nou volum, prietenii aventurilor lui Greg vor afla în ce încurcătură a mai intrat favoritul lor, căci el este suspectul principal în vandalizarea şcolii. Apoi, când o furtună teribilă loveşte, Greg şi familia sa rămân blocaţi în casă, fără nicio şansă de a scăpa de plictiseala apăsătoare din cămin şi fără posibilitatea de a se aproviziona. Desigur, eroul seriei va face faţă şi acestor provocări în felul său stângaci şi plin de umor.

În 2012, Jeff Kinney a câştigat pentru acest volum premiul „Cel mai bun autor” din partea Children’s Book Council.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

Recomandată pentru categoria de vârstă cuprinsă între 7 şi 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here