Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 Dan Brown, „Inferno”

Dan Brown, „Inferno”

 

Dan Brown, Inferno, traducere de Adriana Badescu, Grupul editorial RAO, 2013, 512 p.

Dan Brown s-a născut pe 22 iunie 1964 şi a crescut în Exeter, New Hampshire (SUA), fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Constance şi Richard G. Brown. După ce a absolvit liceul Phillips Exeter Academy în 1982, Brown a frecventat cursurile Colegiului Amherst, finalizate, în 1986, cu o dublă specializare, în spaniolă şi în engleză. În 1993, Brown a devenit profesor de limba engleză la Phillips Exeter, predând şi cursuri de limba spaniolă la Şcoala Lincoln Akerman. În 1996, Dan Brown a renunţat la catedră pentru a deveni scriitor cu normă întreagă.

Dan Brown a schimbat concepţia asupra a tot ceea ce înseamnă bestseller, devenind un fenomen mondial; a reuşit să spargă tipare şi să transforme tulburătoarele enigme ale omenirii în literatură de mare succes, înregistrând şi în România un record uimitor. Codul lui Da Vinci s-a vândut în peste 80 de milioane de exemplare, fiind astfel unul dintre cele mai bine vândute romane din toate timpurile. Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, autorul a apărut în paginile a numeroase publicaţii de renume, precum NewsweekForbesPeopleGQ, The New Yorker. Dan Brown a mai scris Îngeri şi demoniFortăreaţa digitalăConspiraţia, romane care au fost traduse în 51 de limbi.

Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în căptuşeala hainei. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic Infernul al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Grădinile Boboli şi Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon şi Siennei şansa de a descoperi o reţea de pasaje ascunse şi de secrete vechi, dar şi o paradigmă ştiinţifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunătăţi substanţial viaţa de pe pământ, fie pentru a o distruge.

„Atent, ingenios, bine documentat… Dan Brown este maestrul suspansului inteligent.” (The Wall Street Journal)

„Ceea ce face Dan Brown, într-o manieră care atrage milioane de oameni din toate colţurile planetei, este să spună poveşti care ne amintesc că lumea este mai mult decât pare.” (The Independent)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here