Acasă O carte pe zi O carte pe zi – aprilie 2014 Stephen King, Turnul întunecat 4: Vrăjitorul şi globul de cristal

Stephen King, Turnul întunecat 4: Vrăjitorul şi globul de cristal

Stephen King, Turnul întunecat 4: Vrăjitorul şi globul de cristal (Titlul original: Wizard and Glass), Traducere de Mircea Pricăjan şi Ana-Veronica Mircea, Editura Nemira, 2011, 768 p.

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, în 1947. A urmat cursurile Universităţii Maine din Orono. În timpul facultăţii a publicat primele sale povestiri în revista Maine Campus, unde a ţinut şi o rubrică permanentă. A îndrăgit matineele anilor ’50, unde se proiectau în special filme de groază şi SF.

În 1960, Stephen King l-a descoperit pe H. P. Lovecraft, care a avut o influenţă decisivă asupra carierei sale. Acesta a fost momentul în care marele autor a început să scrie poveşti la o maşină de scris căreia îi lipsea tasta „N”, pe care o vom întâlni mai târziu în Misery.

Din 1975, Stephen King îşi va consacra viaţa exclusiv creaţiei literare şi, într-o mai mică măsură, producţiei cinematografice. Aproape toate romanele lui au fost ecranizate.

Roland, ultimul pistolar, şi ceata lui de prieteni au scăpat ca prin urechile acului dintr-o lume şi au pătruns în următoarea. Odată ajunşi acolo, Roland le spune o poveste din vechime, plină de aventură şi iubire, în centrul căreia se află o fată neasemuit de frumoasă şi de neînfricată pe nume Susan Delgado. Astfel, vor fi cu toţii atraşi într-un străvechi mister în care magia şi pericolul se împletesc la tot pasul…

Plasat într-un decor de-o măreţie legendară, plin de răsturnări neaşteptate de situaţie, presărat cu imagini răpitoare şi personaje memorabile, Vrăjitorul şi globul de cristal atinge noi culmi ale rafinamentului povestirii care face din seria Turnul întunecat o realizare de neegalat.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here