Acasă O carte pe zi O carte pe zi – aprilie 2014 Rodica Ojog-Braşoveanu, Bună seara, Melania!

Rodica Ojog-Braşoveanu, Bună seara, Melania!

Rodica Ojog-Braşoveanu, Bună seara, Melania!, Editura Nemira, 2011, 256 p.

Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august, 1939 – 2 septembrie, 2002) este scriitoare de romane poliţiste. În 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat în 1971. După şapte ani de practicat avocatura, a renunţat şi s-a dedicat în întregime scrisului.

Până în 1999 a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic. Este considerată, în mod unanim, Marea Doamnă a literaturii poliţiste româneşti.

În Bună seara, Melania!, autoarea înlătură pas cu pas măştile fiecărui personaj. Şi, ca în orice roman poliţist care se respectă, nimeni nu e cine pare a fi. Povestea şi calitatea scriiturii garantează plăcerea lecturii, în tihna de acasă ori în vacarmul oraşului.

Maestră în arta suspansului, Rodica Ojog-Braşoveanu se arată o fină cunoscătoare a măştilor dincolo de care se ascund întotdeauna oamenii şi în literatură, şi în viață. Această carte o dovedeşte din plin.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru Adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here