Acasă Nicholas Bowling, Destinul unei vrăjitoare

Nicholas Bowling, Destinul unei vrăjitoare

Destinul unei vrăjitoare ne poartă paşii cu mult în trecut, într-o perioadă în care a fi diferit însemna a fi ucenicul diavolului. Părul roşu, negii vizibili şi o fire curioasă te-ar fi trimis, fără şanse de scăpare, direct pe rugul morţii. Erai luat în vizor, arătat cu degetul şi trimis la moarte… chiar de oamenii în care aveai cea mai mare încredere.

În această perioadă sumbră, Nicholas Bowling îşi aruncă protagonista, punând în acelaşi timp în practică ţesătura fină a unei intrigi a căror ţesători vor fi două mari personalităţi istorice: Regina Elisabeta I şi Mary, Regina Scoţiei.

Alyce a trăit într-o relativă siguranţă până la vârsta de treisprezece ani, deşi mereu a fost urmărită de privirile suspicioase ale sătenilor, la marginea cărei comunităţi locuia împreună cu mama sa, Alyce nu s-a îngrijorat niciodată. Comuniunea cu natura, leacurile mamei sale şi lecţiile diferite pe care le primea, era o normalitate pentru Alyce. Chiar şi părul ei roşu făcea parte din normalitate chiar dacă era o raritate menită să atragă şi mai mult atenţia ochilor suspicioşi. Asta până când vânătorii de vrăjitoare vin după mama ei, trezându-se brusc orfană şi pe fugă.

Fugind din locul… cândva numit acasă, căutând să ajungă la un salvator necunoscut, ghidată fiind doar de ultimele cuvinte ale mamei sale şi o scrisoare scrisă într-un limbaj necunoscut, Alyce ajunge la Londra. Dar Londra poate fi un loc periculos pentru un copil neştiutor şi cu o ţintă în frunte. S-ar fi părut că internarea sa forţată într-un sanatoriu ar fi trebuit să fie atât ghinion, cât şi noroc pentru Alyce, dar forţele ce s-au pornit pe urmele ei amuşină prin preajmă. Astfel, cu un nou inamic la porţile sanatoriului… lui Alyce i se oferă pe de o parte şansa unei evadări, pe de altă parte i se dezvăluie faptul că nicăieri nu e în siguranţă.

Fuga dintr-o ascunzătoare o trimite pe mica vrăjitoare într-o altă ascunzătoare unde va primi alinare şi va descoperi liniştea prieteniei. În căutarea omului protector, Alyce ajunge să cunoască traiul londonez, tainele ascunzişului şi al magiei şi, mai important – credinţele oamenilor cu privire la tainele interzise ale magiei. Dar, precum ceva făcut, Alyce este mereu descoperită de urmăritorii săi, iar fuga sa de unii o trimit în braţele altora. Pare-se, în acelaşi timp, că tradarea şi moartea o urmăresc constant, purtându-se aproape ca o umbră.

Urmărind-o pe Alyce descoperim un tărâm supus unei lupte şoptite. Mary, Regina Scoţiei, reuşeşte chiar şi din închisoare să se facă văzută şi auzită, adunându-şi tot mai mulţi susţinători. Pentru o victorie sigură însă, are nevoie de Alyce. Ce loc poate ocupa un copil neştiutor în planurile unei cunoscute regine?

Destinul unei vrăjitoare este o poveste condensată ce ar fi putut fi dezvoltată pe cel puţin două volume sau ceva mai multe pagini pentru a da cititorului timp să se piardă în groaza acelor timpuri, luându-şi totodată timpul (paginile) necesare pentru a digera tot vălătucul de evenimente. Oricum, Nicholas Bowling creionează o poveste care captivează, păstrând firul narativ într-o linie obscură ce pare a fi în tandem cu vremea înnorată a Londrei.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/destinul-unei-vrajitoare-roman-q3gr2rc4/