Acasă Naomi Novik, Argintul preschimbat

Naomi Novik, Argintul preschimbat

Miryem provine dintr-o familie de cămătari, dar incapacitatea tatălui ei de a recupera datoriile îi aduce familia în pragul sărăciei, așa că Miryem trebuie să preia inițiativa și devine imună la încercările sătenilor de a o îmbuna. Când bunicul ei îi împrumută o pungă cu bănuți de argint, Miryem se întoarce cu ea plină de aur.

Dar reputația că poate transforma argintul în aur îi aduce mai multe necazuri decât bucurii, mai ales atunci când destinul ei se leagă de cel al creaturilor de gheață care bântuie pădurile și al căror rege vrea s-o exploateze din motive ce-i rămân lui Miryem necunoscute.

Editorialiștii de la „The New York Times Book Review”, revista supliment săptămânală a ziarului „The New York Times”, despre carte, susțin că e „un basm perfect, un roman plin de substanță, de idei și de personaje, cu vastitatea tolkiană și cu empatia față de bucuria vieții pe care o găsim la Ursula K. Le Guin”, iar cei de la „Publishers Weekly” ne spun că e – „Superbă, complexă și magică. Genul de carte în care vrei să trăiești pentru totdeauna”.

Mai multe despre carte AICI.