Acasă Nadav Eyal, Revolta

Nadav Eyal, Revolta

Editura Polirom anunță apariția în librării a volumului Revolta. În tranşeele luptei împotriva globalizării, de Nadav Eyal, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Israel, câștigător al premiului Sokolov (echivalentul premiului Pulitzer în Israel). Traducerea este făcută de Miruna Andriescu, cartea fiind publicată şi în ediţie digitală.

Volumul este recomandat de Yuval Noah Harari, autor al bestsellerului Sapiens: „O relatare bine scrisă, care te pune pe gânduri, despre actuala criză a globalizării. Nu toată lumea va fi de acord cu interpretarea lui Eyal, dar puțini vor rămâne indiferenți”.

Ehud Barak, fost prim-ministru al Israelului, despre cartea de față avea să susțină… „Revolta care frământă lumea de azi va ajunge să-l obsedeze pe cititorul acestei convingătoare și pătrunzătoare epopei despre criza globalizării și a ordinii liberale, rodul gândirii profunde a lui Eyal, un scriitor integru și foarte talentat. O lectură obligatorie pentru orice cititor serios”.

Combinație de reportaj, viniete pătrunzătoare și analize originale, Revolta arată că stânga și dreapta au multe în comun. Străbătând lumea de la un capăt la celălalt, Eyal stă de vorbă cu mineri dezamăgiți din Pennsylvania, grupuri anarhiste de la periferia Atenei și neonaziști germani și relatează despre un oraș japonez unde ratele natalității se prăbușesc și despre familii de refugiați sirieni pe care le-a însoțit de pe țărmurile Greciei până la destinația lor, în Germania.       În aceste relatări la timpul prezent, Eyal împletește lecții ale trecutului, de la Războaiele Opiului din China până la colonialismul din Haiti și Planul Marshall. Prin aceste legături istorice, el arată că rădăcinile revoltei au fost mereu adânci și puternice și că, în loc să privim răzvrătirile actuale ca făcând parte dintr-un fenomen trecător, ar trebui să recunoaștem că revolta este noul statu-quo al lumii globalizate în care trăim.

Nadav Eyal este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Israel, fiind corespondent de știri internaționale al postului israelian de televiziune Reshet 13 și jurnalist de opinie pentru „Yediot Aharont”, cel mai difuzat ziar din Israel.

În 2016, cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, Eyal a difuzat Trumpland, o serie de documentare în care prezenta în detaliu nemulțumirile poporului american. Nadav Eyal este licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim și a obținut o diplomă de masterat în politici globale la London School of Economics.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/revolta-in-transeele-luptei-impotriva-globalizarii-yg6dx728/