Acasă N. A. Kun, Legendele și miturile Greciei Antice

N. A. Kun, Legendele și miturile Greciei Antice

Această carte scrisă de către istoricul Nicolai Albertovici Kun a fost publicată pentru prima oară în anul 1914, reprezentând un mare succes, dovadă numărul mare de reeditări și traducerea sa în mai multe limbi.

Lucrarea oferă posibilitatea descoperirii culturii și civilizației grecilor antici, a viziunilor despre relațiile vizibile și invizibile dintre om și univers. Indiscutabil, teritoriile grecești reprezintă locul originar al vieții intelectuale occidentale. Pentru a înțelege influența deosebită a civilizației grecești asupra evoluției culturale a Europei, se impune cunoașterea mitologiei acestui popor.

Aceasta reprezintă un ansamblu de legende care provin din religia grecilor antici, cu zei creatori, intrigi în Eden și eroi civilizatori. Ele le ofereau oamenilor ritualuri și istorie, zeii capătă însușiri omenești, înainte de toate, rămân personificări ale forțelor universului care acționează asupra vieții și destinului oamenilor, explicau ceea ce pare inexplicabil, într-un mod rațional.

Volumul cuprinde și ilustrații, imagini cu obiecte de artă, picturi, sculpturi, mozaic și frescă, reprezentând scene cu chipul zeilor și vitejia eroilor.

Mai multe despre carte AICI.