Acasă Mihai Coman, Introducere în sistemul mass-media

Mihai Coman, Introducere în sistemul mass-media

Mass-media a devenit un punct de referință în lumea modernă, în jurul ei gravitând toate celelalte segmente ale societății: economic, politic, cultural sau social. Știri de ultimă oră, informații din cele mai variate domenii, documentare, interviuri în presa scrisă, audiovizuală sau on-line ne conectează permanent la realitățile zilei, indiferent de zona geografică în care ne aflăm.

Mihai Coman aduce în prim-plan ultimele evoluții ale sistemului mass-media, prezintă modul în care funcționează acesta și propune soluții pentru a avea un jurnalism de calitate. Conceput după structură unui manual universitar, volumul se adresează atât studenților de la facultățile de jurnalism și comunicare, cât și celor care activează în domeniu.

Din cuprins: Comunicare, societate și cultura de masă; Industriile culturale în lumea modernă; Rolul presei în societate; Efecte ale comunicării de masă; Mass-media și schimbarea socială; Mass-media și viața politică; Statutul profesional al jurnalistului; Organizarea activității în instituțiile de presă; Procedurile de rutină în jurnalism.

Mihai Coman s-a născut la Făgăraș în anul 1953, fiind absolvent al Facultății de Litere (1976) și doctor în filologie (1985). Mihai Coman este primul decan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, primul coordonator de doctorat în științele comunicării, creator al seriei „Collegium. Media” și al colecției „Media. Studii și eseuri” ale Editurii Polirom. Este considerat fondator al învățământului de jurnalism și comunicare în România. Până în 1989 s-a dedicat cercetărilor de antropologie culturală consacrate folclorului românesc.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/introducere-in-sistemul-mass-media-whrx5mcn/