Acasă Marta Petreu, Acasă, pe Câmpia Armaghedonului

Marta Petreu, Acasă, pe Câmpia Armaghedonului

Premiul „Cartea anului 2011”, acordat de revista „România literară”, cu sprijinul Fundației Anonimul. Nominalizare la Premiile Radio Romania Cultural, categoria „Proza”, 2011.

Premiul „Cea mai buna carte a anului”, acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediția 2012. Carte laureată la Festivalul Primului Roman din Chambery, Franța, ediția 2012.

Romanul Martei Petreu aduce în literatura română un personaj memorabil: Maria, o țărancă din Câmpia Transilvaniei, care, neîmplinita în iubire și în viață, ajunge să-și renege și să-ți blesteme propriile vlăstare. Ca o pânză de păianjen în miezul căreia se află această mamă terifiantă, familiile Sucutărdean și Vălean își țes existențele într-o istorie de un veac. Apocalipsa pe care o așteaptă în orice clipă o parte dintre membrii milenariști ai clanului, rigorile religioase și sărăcia adusă de colectivizare croiesc caractere de excepție și destine asemenea.

Marta Petreu este scriitor şi profesor. Face parte din gruparea literară „Echinox”; este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Este profesor de istoria filosofiei româneşti la Universitatea „Babeş-Bolyai” şi redactor-şef al revistei „Apostrof”, mensual editat de Uniunea Scriitorilor din România. Doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti. A debutat editorial în 1981, cu volumul de poeme Aduceţi verbele.

Detalii despre carte aici.