Acasă Margaret Mazzantini, Splendoare

Margaret Mazzantini, Splendoare

Imagini pentru Splendoare Margaret Mazzantini

Margaret Mazzantini, Splendoare, Editura Polirom, Iași, 2015

Margaret Mazzantini este autoarea bestsellerului Nu te mișca (cu peste două milioane de exemplare vândute), tradus în 35 de limbi și ecranizat în regia lui Sergio Castellitto, cu Penelope Cruz în rolul principal.

 

Splendoare este un roman despre adolescența zbuciumată a doi băieți, două caractere în care se împletesc neliniște interioară și capriciu, tenacitate și aplecare spre carnal. După copilăria petrecută alături, Guido și Costantino sunt purtați de viață pe drumuri separate.
În ciuda despărțirii, legătura tensionată dintre ei crește în intensitate și, odată cu maturizarea tinerilor, se dezvoltă în dragoste homosexuală. Separarea nu le împiedică destinele să semene, traseele celor doi urmând fire comparabile până în clipa reîntâlnirii. Harta iubirii lor ajunge să descrie atât o Romă impregnată de mitologie, cât și o Londră extravagantă, oraș în care cuplul își poate pierde urma. O călătorie prin viață, din care transpare adevărul ca splendoare, înseamnă însuși propriul fel – unic, complicat – de a fi.