Acasă Maierean Vasile, O istorie a criptologiei româneşti

Maierean Vasile, O istorie a criptologiei româneşti

 

156

Maierean Vasile, O istorie a criptologiei româneşti: Cheia magică, ”Iarba fiarelor” şi Comoara informaţiilor secrete, Bucureşti, RAO, 2010

O lucrare cu caracter sintetic, acoperind o vastă perioadă istorică, care poate părea, la prima vedere, o întreprindere riscantă într-un domeniu destul de sărac în lucrări de specialitate.

Cu toate acestea, ocolind evident acele adevăruri ce nu pot vedea încă lumina tiparului, autorii, specialişti cu îndelungată experientă în criptologia practică si teoretică, au reuşit să adune cele mai semnificative studii în domeniu, completate cu documente aflate în fonduri publice mai puţin cercetate.

Fără patetism, anecdotică sau spionomanie agresivă, vom încerca să vă dăm posibilitatea de a privi printr-o fantă a uşii în spatele căreia se ţes combinaţiile informative, întotdeauna criptate pentru lumea neiniţiaţilor. Vom dezvălui unele din metodele folosite, dimensiunile şi efectele acestor acţiuni, apelând doar la informaţii certe, mărturisiri credibile şi fapte reale.

Rezervă acum