Carolina ori Carol cum dorește a fi strigată, este o fată de doisprezece ani care este nevoită să-și petreacă întreaga vacanță de vară la ferma bunicului, fermă aflată într-un ținut arid, neprietenos, departe de civilizație. Familia ei este compusă din cinci membri, ea mai având o soră – din prima căsătorie a mamei – și un frate, Luis, bebeluș. Relația dintre Carol și sora ei mai mare, Alta, este una tensionată, cam așa cum se întâmplă cam peste tot unde sunt mai mulți frați. Tensiunea dintre ele este sporită și de faptul că Alta are un tată care o răsfață, cumpărându-i tot soiul de lucruri pe care noua familie a mamei nu și le permite. Deasemenea, fetele sunt diferite la înfățișare, iar asta este perceput de Carol ca reprezentând un handicap.
Anotimpul albinelor este o poveste plină de magie și frumusețe, fiind ca un roman care îmbătrânește. Această carte poate încânta tinerii cititori până la adulți și este comparabilă cu multe alte cărți premiate atemporal. Nu se poate spune destul despre vraja poveștii țesută în jurul cititorilor săi.
Anotimpul albinelor are un limbaj curat, fără violență și puțin romantism. Există tristețe asociată cu un bunic iubit care cedează la efectele prin care demența îi modifică mintea.
Amestecând folclorul, realismul magic și convențiile obișnuite ale poveștilor viitoare, Eagar a scris un roman dulce, plin de emoție și emoționant. Examinarea culturii hispanice din sud-vestul american ar putea să nu se simtă întotdeauna autentică, dar deșertul și creasta stâncoasă continuă să creeze un cadru convingător și puternic pentru povestea lui Carol.
Plin de personaje minunate, Anotimpul albinelor este un roman tandru care aruncă o privire spre cultură, istorie, natură și iubiri de tot felul.
Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/anotimpul-albinelor-roman-tj5tf9xj/