Acasă John Scalzi, Războiul bătrânilor

John Scalzi, Războiul bătrânilor

John Scalzi, Războiul bătrânilor, Editura Nemira, București, 2015

Primul volum din seria Războiul bătrânilor.

În ziua în care a împlinit 75 de ani, John Perry a făcut două lucruri. Mai întâi a vizitat mormântul soției, apoi s-a înrolat în armată.

Vestea bună este că oamenii au cucerit în sfârșit stelele. Vestea proastă este că planetele potrivite pentru a fi locuite sunt puține și rasele de extratereștri cu care ne luptăm pentru ele sunt numeroase. Așa că luptăm. Pentru a apăra Pământul și pentru a cuceri noi teritorii în spațiu. Departe de casă, războiul continuă de zeci de ani și Forțele Coloniale de Apărare caută întotdeauna noi recruți.

Toată lumea știe că atunci când ajungi la vârsta pensionarii te poți înrola în FCA. Ei nu caută tineri, ci vor oameni cu toată experiența și cu toate cunoștințele acumulate într-o viață. Odată înrolat, ești luat de pe Pământ și nu te mai poți întoarce niciodată. Vei lupta doi ani pe front. Și, dacă supraviețuiești, ești recompensat cu o casă a ta, pe una din planetele colonii greu câștigate.

John Perry profită de ofertă și pleacă la război, fără să aibă nici cea mai mică idee despre ce îl așteaptă acolo. Pentru că adevărata luptă, la ani-lumină de casă, cât și transformarea prin care va trece sunt mult mai grele și mai ciudate decât orice și-ar fi imaginat.