Acasă John Fowles, Magicianul

John Fowles, Magicianul

magicianul-top-10_1_fullsize

John Fowles, Magicianul, Iaşi, Polirom, 2013

”Ar fi multe de spus, dar simt că această carte ar trebui să intrige pe fiecare, să facă ceea știe ea mai bine, să acapareze, să impresioneze, să schimbe percepții și să dea de gândit. Un roman extraordinar care m-a impresionat extrem de mult prin complexitatea lui, prin originalitate și prin acel ceva pe care îl au autorii foarte mari.”

John Fowles s-a născut în 1926 la Leigh-on-Sea, în comitatul Essex din Anglia , ca fiu al lui Robert John Fowles și al lui Gladys May Richards. După ce a urmat cursurile Universității din Edinburgh, în 1950 a obținut o diplomă de master of arts în literaturile franceză și germană la Oxford.

Atunci avea să-i descopere pe existentialiștii francezi și pe promotorii Noului Roman. A predat literatura franceză la New College, Oxford, a fost profesor de limba și literatura engleză laUniversitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrios de pe insula grecească Spetsai (experiența evocată în romanulMagicianul), pentru ca, între 1954 si 1963, să predea literatura engleză la Colegiul St. Godric din Londra. Este considerat de criticii englezi drept unul dintre reprezentanții principali ai postmodernismului britanic.

Rezervă acum