Acasă Herman Koch, Cina

Herman Koch, Cina

Doi frați și soțiile lor se întâlnesc într-o seară frumoasă de vară la un restaurant de lux din Amsterdam. În spatele conversației banale și politicoase despre planuri de vacanță, corectitudine politică sau ultimele filme văzute, așteaptă nespuse lucruri teribile care-i privesc pe cei doi fii adolescenți ai lor, iar zâmbetele devin tot mai chinuite cu fiecare nou fel de mâncare.

Pe măsură ce ies la iveală detalii șocante din viața secretă a acestor „familii fericite”, măștile civilității cad, iar devotamentul față de cei dragi e împins la limită. Într-un roman in care naratorul se dovedește un critic extrem de perspicace al societății contemporane, Herman Koch tematizează situația dilematică în care sunt puși părinții atunci când copiii lor sunt atrași de magia răului. Ce faci când afli că propriul tău copil a comis o crimă? Care sunt granițele loialității părinților față de copii? Oare nu cumva ereditatea e singura responsabilă de răul făcut de copii? În ce măsură îți modelează mediul social conștiința?

În opinia jurnaliștilor de la „The Guardia” autorul „își lasă cititorul să descopere romanul episod cu episod, acțiune cu acțiune. Cina înseamnă mai mult decât o poveste, iar vocea lui Paul, care-și dezvăluie conștiința tulburată, are puterea să susțină romanul chiar și fără dramă și ieșirile în decor ale celor doi băieți sau reacția necontrolată a părinților”.

Detalii despre carte aici.