Acasă George Banu, Parisul personal: autobiografie urbană

George Banu, Parisul personal: autobiografie urbană

În ultima zi a anului 1973, George Banu, devenit după patruzeci de ani o personalitate a scenei teatrale europene, sosea la Paris. Cu talent și emoție, el recompune aici drumul ce i-a permis să descopere și să creeze un „Paris personal“ în sânul celebrului oraș.

Spațiul fixează amintirile timpului, știm de la Proust, și aici putem afla efectul acestei relații poetice de-a lungul locurilor din memorie pe care autorul le evocă și prietena sa, Mihaela Marin, le fotografiază.

O ocazie de a urmări totodată reperele unei „autobiografii urbane“ și de a descoperi un Paris dublu, când secret, când exemplar.

O carte care se plasează între mărturia subiectivă și descrierea obiectivă, între promenada personală și mitologia „orașului luminilor“, o carte despre experiența unui emigrant care a integrat Franta fără a-și uita originea.

Parisul personal… de George Banu desenează harta acelui oraș individual capabil să restituie o biografie. Citind-o, le descoperim împreună, căci autorul se mărturisește și, în același timp, călătorește.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/parisul-personal-autobiografie-urbana-qpj9mtz6/