Acasă Penitenciarul Iaşi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iași

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iași

154
0

penitenciar

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iași este subordonat Ministerului Justiţiei și Administrației Naționale a Penitenciarelor și face parte din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională al statului.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor este instituţia responsabilă cu aplicarea regimului de detenţie, cu asigurarea intervenţiei recuperative şi a suportului logistic şi financiar pentru  garantarea respectării demnităţii umane, cu reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate.

Asigurarea unor condiţii de detenţie în conformitate cu standardele internaţionale, dar şi crearea unui mediu sănătos pentru persoanele private de libertate este o premisă a exerciţiului drepturilor fundamentale ale persoanelor private de libertate. Mediul de viaţă al sistemului penitenciar este recunoscut ca fiind unul cu necesităţi specifice.

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” vine în sprijinul persoanelor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iași prin asigurarea accesului la fondul bibliotecii. Sunt înregistraţi circa 1200 de cititori și un fond de carte de aproximativ 1100 de volume care se înlocuiesc săptămânal. De asemenea, Biblioteca este unul dintre partenerii implicaţi activ în acţiunile culturale desfășurate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here