Acasă Emily Brontë, La răscruce de vânturi

Emily Brontë, La răscruce de vânturi

emilly bronte

Emily Brontë, La răscruce de vânturi, Bucureşti, Adevărul Holding, 2009

„La răscruce de vânturi” zugrăvește drama unei iubiri neîmplinite, care trece dincolo de limitele vieții materiale, pământești. Protagoniștii, Catherine și Heathcliff, trăiesc drama iubirii care pare imposibilă, iubire care dă naștere la ostilitate și ură între familii timp de trei generații.

Heathcliff, un copil orfan apărut de nicăieri, este adoptat de părinții Catherinei la o vârstă mică. Acesta crește ca fiind alintatul familiei, lucru care dă naștere la ostilitate din partea lui Hindley, fratele Catherinei. După moartea timpurile a ambilor părinți, atât Catherin cât și Hindley rămân responsabili cu moștenirea primită, care trebuie gestionată cu înțelepciune. Situația se complică în momentul în care Hindley își pierde soția la nașterea fiului său, motiv pentru care acesta decade tot mai mult afundându-se în jocuri de noroc și beții. Heathcliff este singurul care își păstrează sângele rece, care în timp prosperă în mod misterios, și care deși și-a atins țelul, răzbunarea față de Hindley, tânjește după iubirea vieții lui Catherine.

Care sunt rezultatele urii? Care este motivul pentru care iubirea celor doi nu poate fi împlinită? Care este rezultatul neascultării, a orgoliului şi a nestăpânirii?

Rezervă acum