Acasă Elizabeth Enright, Lacul dispărut

Elizabeth Enright, Lacul dispărut

Portia si Foster Blake, doi copii drăguți de la oraș, se duc să-și petreacă vacanță de vară, ca de obicei, la țară, la rudele lor. Ei nici măcar nu visează că de această dată acolo ȋi așteaptă niște aventuri neobișnuite.

Julian Jarman, vărul lor, un naturalist amator pasionat, mare colecționar de fluturi si țestoase, un fel de Morcoveață ca ȋnfatisare, pe care Portia ȋl adoră, vrea să-i arate fetei ȋmprejurimile, dar cei doi ajung să se rătăcească și astfel descoperă din ȋntamplare un lac mlăștinos ȋn jurul căruia existase cȃndva o mică stațiune de vacanță, cu vile luxoase.

Acolo mai locuiesc acum doar doi bătrâni fermecători, cu care copiii se ȋmprietenesc, pe care ȋi vizitează ȋn secret și cu ajutorul cărora ȋși fac un club ȋntr-una dintre vilele părăsite. Foster ȋi urmărește și le află taină, dar pentru asta plătește scump, fiind la un pas de a ajunge ȋnghițit de mlaștină. Ce se ȋntâmpla după aceea puteți descoperi pornind și voi pe urmele lor, până la lacul dispărut, simbol al unor alte vremuri, demult apuse.